Wat wij doen

Wij hanteren enkele voorzorgsmaatregelen om te zorgen dat de stoffen zo lang mogelijk goed blijven.

Onder andere zorgen wij ervoor dat kans op verkleuring door zonlicht is er bij ons niet is. Wij gebruiken bijvoorbeeld alleen UV arm kunstlicht. Er is weinig tot geen raamoppervlak en wat er is, daar zit zonwering.

Er wordt op de werkvloer ook niet gegeten of gedronken. Daarmee voorkomen we dat er etensresten per ongeluk in de stof terecht komen.

Daarnaast controleren we bij het knippen en het vouwen of we onvolkomenheden tegenkomen zodat jij een goed stuk in handen krijgt.

Wat kun jij doen

Stoffen kun je het beste bewaren op een plaats waar ze niet in direct zonlicht liggen. Het beste is dus eigenlijk gewoon een kast met deuren of lades ... grote kast / grote lade ... toch? Je moet het wel kwijt kunnen al die stoffen :)

Voordat je de stof verwerkt, controleer het nog eens grondig op onvolkomenheden, zodat je daar omheen kunt werken.

Was het even kort op max. 30 graden liefst zonder wasmiddel, maar eventueel met wat natuurazijn (GEEN schoonmaakazijn).

Daarna niet in de droger, dat is voor de meeste stoffen (denk aan tricot, french terry, modal, wol, modal, viscose) niet aan te raden. Bij sommige stoffen is het juist aan te raden, maar als vuistregel: niet doen.

Als je het hebt verwerkt, was het dan voornamelijk binnenstebuiten, ook nog steeds op max. 30 graden. Je mag het uiteraard wel met wasmiddel wassen, maar laat de droger nog steeds lekker je 60 graden was drogen en niet je creatie.

Lees hier onze uitgebreidere wasaanbeveling.

Wat kunnen jij en wij niet doen

We kunnen niet alles voorkomen. De ene stof gaat nu eenmaal sneller verweren (kleurvervaging, "pillen", etc) dan de andere. Daar kunnen we helaas helemaal niets tegen doen. Het enige dat we kunnen doen is er zo zorgvuldig mogelijk mee omgaan.